Η Σχολή ιδρύθηκε το 2007 με την επωνυμία ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ  και σε εκπαιδευτική συνεργασία με το ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ, η οποία στεγάστηκε στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ελ. Βενιζέλου 49.

Παρείχε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια σε αντίστοιχους κλάδους.

Από το 2012 η Σχολή αποκτώντας την επωνυμία ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΑΝΙΩΝ, αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας (ΕΟΠΠΕΠ) και λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης. Η Σχολή την ίδια χρονιά μεταφέρθηκε στις νέες της εγκαταστάσεις στον Μακρύ Τοίχο Ν. Κυδωνίας, στο 3ο χιλ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων-Κισσάμου για να εξυπηρετήσει την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και των γύρω περιοχών.

Ολοκληρώνοντας τη συνεργασία της με τον όμιλο Ξυνή και έχοντας πολυετή πείρα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης η Σχολή ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΑΝΙΩΝ εξασφαλίζει στους σπουδαστές της πιστοποιημένα προσόντα, πολλές επιλογές ειδικοτήτων και ευκαιρίες βελτίωσης των γνώσεων και των δεξιοτήτων μέσα από εμπλουτισμένα προγράμματα σπουδών υπό την αιγίδα πάντα του Υπουργείου Παιδείας.

Από τον Αύγουστο του 2017 το εκπαιδευτικό κέντρο αναβαθμίζεται με την αδειοδότηση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και του Υπουργείου Παιδείας σε Ι.Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΑΝΙΩΝ και Κ.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ανοίγοντας περισσότερα πεδία επιμόρφωσης για τους σπουδαστές σε ειδικότητες άμεσα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα προσφέρει:
-Άρτια εξοπλισμένους εργαστηριακούς χώρους και κυρίως πλήρη επάρκεια υλικών & Α’ υλών σε όλα τα τμήματα για την εργαστηριακή εκπαίδευση των Σπουδαστών
-Δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με έμπειρους -πιστοποιημένους εκπαιδευτές
-Ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών σε περιζήτητες ειδικότητες

Πρωταρχικός στόχος και κύριο μέλημα της Σχολής είναι η άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η συνεχόμενη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών -εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και η δημιουργία ενεργών επαγγελματικά αποφοίτων ικανών να διεκδικούν θέσεις στις πλέον περιζήτητες ειδικότητες της σύγχρονης κοινωνίας.

Στην πολυετή πορεία μας καταφέραμε να εδραιώσουμε σταθερές συνεργασίες με διακεκριμένες επιχειρήσεις των Χανίων προσφέροντας στους αποφοίτους μας αξιόλογες εργασιακές επιλογές μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Σας καλούμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, να περιηγηθείτε στα προγράμματα σπουδών μας και να έρθετε από κοντά να μας γνωρίσετε. Η εμπιστοσύνη είναι για εμάς το σημαντικότερο βήμα για κάθε συνεργασίας μας.